Octavia Cutus, Raiffeisen: Clientii de private banking vor portofolii prudente

Postat la 24 septembrie 2009 79 afişări

In urma deteriorarii pietelor financiare, interesul bancherilor privati a inceput sa se indrepte catre portofoliile prudente si conservatoare.

"Multi investitori urmaresc in acesta perioada o protejare si conservare a capitalului acumulat, pana in momentul conturarii unui trend bine definit in piata si a aparitiei de noi oportunitati", spune Octavia Cutus, directorul departamentului de management al vanzarilor pentru clientii de top, din cadrul Raiffeisen Bank.

Astfel, clientii vor sa treaca din zona cu potential de castig mai mare, dar care implica si un nivel de risc ridicat (actiuni, fonduri mutuale) catre cash sau instrumente cu venit fix (depozite, titluri de stat, obligatiuni, fonduri mutuale cu expuneri pe piata monetara). "In acest sens, titlurile de stat si chiar eurobondurile au devenit o alternativa viabila pentru clientii nostri de private banking, datorita aversiunii ridicate fata de risc", mai spune Cutus.

Din acelasi motiv, in ultima vreme, majoritatea clientilor au ales plasamentele pe termen mediu si scurt. In plus, o mare parte dintre clientii care anterior se orientau catre investitii in sectorul imobiliar si-au redefinit optiunile, preferand sa-si pastreze lichiditatile in banca, in plasamente pe termen scurt si mediu, in asteptarea altor oportunitatit

In momentul de fata, Raiffeisen Bank are un portofoliu de peste 2.000 de clienti pe private banking, in timp ce la sfarsitul primului semestru al anului trecut aveau 1.250 de clienti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/octavia-cutus-raiffeisen-clientii-de-private-banking-vor-portofolii-prudente-4929685
4929685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.