Obligarea medicilor sa aleaga intre stat si privat aduce mari prejudicii sistemului de sanatate

Postat la 20 august 2010 14 afişări

Aproape 20% din medici lucreaza atat in sistem public cat si in privat, iar obligarea lor sa aleaga intre cele doua va aduce mari prejudicii, pentru ca doctorii cu notorietate vor pleca acolo unde sunt mai bine platiti, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae.

"Nu pot spune cu exactitate cati medici lucreaza in sistemul public si in privat deopotriva. Estimez ca ar fi cam 20 la suta. Riscul unui astfel de act care i-ar pune pe medici sa aleaga intre cele doua sectoare si pe care ministrul Sanatatii vrea sa-l puna in dezbatere publica ar putea face ca doctori de notorietate sa plece in privat, unde sunt foaret bine platiti si unde au conditii de lucru de exceptie, lasand libere posturi", a spus presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicina,
doctori,
privat,
sanatate
/actualitate/afaceri/obligarea-medicilor-sa-aleaga-intre-stat-si-privat-aduce-mari-prejudicii-sistemului-de-sanatate-6983689
6983689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.