Numarul 1 din textile si-a injumatatit afacerile in 5 ani

Postat la 03 iunie 2010 136 afişări

Rosko Textil Arad, cel mai mare producator de textile din Romania, orientat 100% catre export, si-a bugetat pentru acest an afaceri de 60,9 mil. euro (250 mil. lei), nivel asemanator cu cel realizat anul trecut, dar la jumatate fata de 2005, cand a raportat afaceri de 139 mil euro (505,6 mil. lei). Acesta este unul dintre cele mai reprezentative exemple ale declinului industriei de profil.

Motivele invocate in anii trecuti de companie s-au invartit in jurul cererii scazute de lenjerie la nivel european, dar mai ales a "invaziei" Chinei pe piata productiei de textile. Din 2004, anul "de glorie al producatorilor romani, care au dat brandul propriu pe contracte pentru retaileri importanti ca H&M, Hugo Boss sau C&A, afacerile au inceput sa scada dramatic in industria textila.

Cititi mai mult pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
textile,
Rosko Textil Arad,
afaceri,
scadere,
lohn
/actualitate/afaceri/numarul-1-din-textile-si-a-injumatatit-afacerile-in-5-ani-6258231
6258231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.