Nou termen pentru taxa auto

Postat la 29 noiembrie 2007 1 afişăre

Desi autoritatile au transmis Comisiei Europene o notificare ca se angajeaza ca modificarile la taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor sa intre in vigoare cel mai tarziu la 1 iulie 2008, Comisia a anuntat saptamana trecuta ca daca in termen de doua luni nu se modifica legislatia in acord cu recomandarile sale, „poate decide sa sesizeze Curtea Europeana de Justitie“.

Motivatia CE, ca si pana acum, a fost ca taxa discrimineaza autovehiculele second-hand importate din tarile membre ale UE, desi Guvernul insista ca e vorba de o taxa ecologica, menita sa impiedice umplerea pietei de masini vechi si poluante.

Laszlo Kovacs, comisarul european pentru taxe si uniune vamala, a amenintat autoritatile romane ca vor fi nevoite sa returneze cumparatorilor de masini taxa de prima inmatriculare (ar fi vorba de circa 225 de milioane de euro, cat s-a incasat anul acesta), asa cum s-a intamplat cu statul ungar, care a pierdut un proces similar cu Bruxellesul.

In aceeasi zi cu anuntul privind taxa auto, Comisia Europeana a anuntat ca Romania este a patra tara, dupa Bulgaria, Polonia si Letonia, impotriva careia a declansat procedura de incalcare a obligatiilor din legislatia comunitara privind functionarea numarului unic european 112 de apelare a serviciilor de urgenta. In replica, Guvernul a indicat ca responsabili operatorii de telefonie mobila, care au intarziat sa asigure din punct de vedere tehnic posibilitatea de apelare a numarului 112.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxa auto,
Comisia Europeana
/actualitate/afaceri/nou-termen-pentru-taxa-auto-1067861
1067861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.