Nemţii de la SAP vând soft ERP de 12,5 mil. euro anul acesta

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 03 octombrie 2011 58 afişări

Subsidiara din România a producătorului german de software SAP estimează pentru acest an vânzări de peste 12,5 milioane de euro din soluţiile ERP, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.

n 2010, aplicaţiile ERP ale SAP au fost cele mai vândute în piaţa locală, conform unui studiu realizat de compania Pierre Audoin Consultants, compania generând vânzări de 10,5 milioane de euro. Pentru 2011, reprezentanţii SAP estimează un avans de peste 20% al vânzărilor de soluţii ERP până la peste 12,5 milioane de euro, în timp ce cota de piaţă a companiei va depăşi nivelul de 25%.

"Anul trecut, vânzările de soluţii ERP au urcat cu peste 11% faţă de 2009, iar pentru acest an estimăm o dublare a creşterii pe acest segment", a explicat Valentin Tomşa, CEO SAP România. Peste 80% din vânzările de soluţii ERP ale SAP au fost generate de clienţii cu peste 250 de utilizatori. Ponderea se menţine la nivelul pieţei în ansamblu, această categorie de clienţi achiziţionând anul trecut licenţe şi mentenanţă software de tip ERP de aproape 30 de milioane de euro dintr-un total de 44,1 de milioane de euro, cât a fost acest segment în 2010.

Piaţa totală de ERP (software şi servicii) a scăzut anul trecut faţă de 2009 cu 3,2%, până la valoarea de 95.8 milioane euro. Din acest volum, vânzările de software (licenţe şi mentenanţă), au atins pragul de 44,1 de milioane euro, în timp ce serviciile de implementare şi training au generat furnizorilor venituri de 51,7 milioane euro.

Faţă de 2009, segmentul de software a avut o creştere uşoară de 2,5%, în timp ce serviciile au scăzut cu 7,5%.

Pentru 2011, Pierre Audoin Consultants prognozează o creştere similară a vânzărilor de soft ERP, alături de o revenire a creşterii pe zona de servicii. Per ansamblu, piaţa va depăşi pragul de 100 de milioane de euro, conform companiei de analiză.

"Potenţialul de creştere al pieţei locale de soluţii ERP este departe de a fi ajuns la un nivel de saturaţie. În urmatorii 5 ani ar putea ajunge la o valoare de 3-400 de milioane de euro", a concluzionat Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director Eastern Europe în cadrul Pierre Audoin Consultants.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
software,
SAP,
ERP
/actualitate/afaceri/nemtii-de-la-sap-vand-soft-erp-de-12-5-mil-euro-anul-acesta-8833698
8833698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.