Morunul trage pe uscat un proiect dunarean de 38 milioane de euro

Postat la 23 aprilie 2010 34 afişări

Dupa autostrada Bucuresti - Ploiesti, oprita de pitigoi, si cea spre Constanta, sicanata de daci si romani, un alt proiect de infrastructura este intarziat, de aceasta data de moruni.

Cu toate ca a obtinut acordul de mediu inca de acum trei ani de zile, un proiect al Ministerului Transporturilor nu poate incepe, deoarece organizatiile ecologiste au facut lobby la Bruxelles, reclamand faptul ca investitia ar stresa sturionii.

Demersul de imbunatatire a conditiilor navigabile pe sectorul dunarean Calarasi - Braila a inceput inca din 2004, cand ministerul a semnat un contract cu consultantul, pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic si a studiului de mediu. In ultimii 100 de ani, cursul Dunarii s-a modificat, astfel ca, in perioadele secetoase, nu se mai poate naviga direct de la Calarasi la Cernavoda, ci doar cu un ocol de 130 km pe bratul Borcea.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
proiect,
Dunare,
transport,
moruni,
intarziere
/actualitate/afaceri/morunul-trage-pe-uscat-un-proiect-dunarean-de-38-milioane-de-euro-6026591
6026591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.