Ministrul Culturii din Franta dezvolta primul competitor important pentru Google Books

Postat la 13 ianuarie 2010 53 afişări

Frederic Mitterand, Ministrul de Cultura al Frantei a dezvoltat astazi un plan pentru mutarea patrimoniului literar al tarii pe o platforma digitala, dezvoltand ceea ce crede el ca va fi un competitor de temut pentru Google Books.

" Nu vreau ca acest nou proiect sa devina ultimul dintr-o serie de lungi dispute franco-americane", a spus Mitterrand, precizand ca noua baza de date care contine documente franceze scanate , numita Gallica, va fi in principal, un portal pentru scriitorii francezi.

In prezent, Gallica are mai putin de un million de unitati - incluzand carti si alte documente- in baza sa de date si este accesata doar de catre profesionisti, nu de catre public.

Proiectul Google Books dezvoltat de Google detine deja in portofoliu peste 10 milioane de carti scanate, cu scopul de a crea o librarie accesibila oricarei persoane care are conexiune la internet

In ce priveste o viitoare colaborare cu Google Books, Mitterand a spus ca "se va face dupa regulile Frantei", insa ar fi benefica pentru ambele platforme. Google Books va avea o baza de date mai mare si va atrage mai multi utilizatori, iar literature franceza va fi cunoscuta de un public mai larg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ministrul-culturii-din-franta-dezvolta-primul-competitor-important-pentru-google-books-5323315
5323315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.