Miliardarul Mittal trebuie sa aduca 83 mil. € la capitalul ArcelorMittal Hunedoara

Postat la 22 iunie 2010 11 afişări

Mittal a preluat in 2004 combinatele de la Hunedoara si Roman pentru 7 milioane de dolari si a beneficiat de anularea datoriilor fata de buget, dar acum trebuie sa le recapitalizeze cu zeci de milioane de euro, dupa ce a acumulat pierderi de 340 mil. lei anul trecut si a disponibilizat peste 1.200 de angajati.

Miliardarul indian Lakshmi Mittal trebuie sa suplimenteze capitalul combinatului ArcelorMittal Hunedoara (SIDG) cu suma de 82,6 mil. euro, in caz contrar societatea urmand sa fie dizolvata, se arata in convocatorul postat de reprezentantii companiei pe site-ul Bursei.

"Conform legii, companiile trebuie sa convoace adunare generala daca capitalurile proprii scad sub 50% din valoarea capitalului social pentru a se decide intregirea acestuia sau dizolvarea societatii. In mod evident decizia este de majorare de capital, doar ca aceasta trebuie supusă actionarilor. Nu se pune problema dizolvarii companiei", au precizat reprezentantii ArcelorMittal.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/miliardarul-mittal-trebuie-sa-aduca-83-mil-la-capitalul-arcelormittal-hunedoara-6437627
6437627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.