MFP: 7 mari distribuitori de medicamente au incheiat anul 2008 pe minus

Postat la 20 august 2009 46 afişări

Anul 2008 a adus pierderi pentru sapte dintre primii zece distribuitori farmaceutici care au anuntat datele financiare, cu un rezultat negativ total de 82 milioane lei, industria fiind afectata de deprecierea leului, criza de medicamente si intarzieri la plata datoriilor de catre spitale si farmacii.

Cele sapte companii sunt Europharm Brasov, Farmexim, Montero, Polisano Sibiu, Remedia, Dita si Pharmafarm, ultimele doua detinute de grupul farmaceutic ungar Richter Gedeon. Cu exceptia Pharmafarm, toti ceilalti distribuitori au avut profit in 2007.

Farmexim Bucuresti a avut cele mai mari pierderi, de 24,3 milioane lei, de la un profit net de 5,82 milioane lei in 2007, potrivit datelor companiei remise Ministerului Finantelor Publice. In 2008, Farmexim a vandut medicamente in valoare de 583 milioane lei, cu 17% mai mult fata de anul precedent, respectiv 496 milioane lei.

Cea mai mica valoarea a pierderilor, respectiv 1,34 milioane lei, a inregistrat-o Montero, firma controlata de familia Tudorache prin grupul Newarch Investments, desi in anul precedent profitul net s-a plasat la peste un milion lei.

In schimb, au finalizat anul cu profit Ropharma, Farmexpert si Mediplus.

De asemenea, distribuitorii au de incasat datorii de la farmacii si spitale, companiile avand de recuperat sume cuprinse intre 70 milioane de lei si 250 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mfp-7-mari-distribuitori-de-medicamente-au-incheiat-anul-2008-pe-minus-4788210
4788210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.