McCann Erickson : singura agentie romaneasca din The Gunn Report

Postat la 23 ianuarie 2008 1 afişăre

Agentia de publicitate McCann Erickson Romania se afla pe locul 45 in topul celor mai premiate agentii in anul 2007, conform The Gunn Report

Agentia de publicitate McCann Erickson Romania se afla pe locul 45 in topul celor mai premiate agentii in anul 2007, conform The Gunn Report, anuarul care clasifica cele mai creative reclame din lume, se arata intr-un comunicat al agentiei. McCann Erickson a obtinut 7 puncte in clasament, ocupand in acest fel pozitia a 45-a, alaturi de alte 12 agentii de publicitate din lume, printre care se numara BBDO Buenos Aires, Ogilvy New York sau Ogilvy Chicago.

La categoria cele mai premiate reclame la nivel mondial in anul care tocmai s-a incheiat, McCann Erickson Romania este din nou prezenta in top prin intermediul brandului Maggi. Campania de print Maggi cu executiile “Mount Rushmore”, “Jane” si “Godmother” a strans 5 puncte, clasandu-se pe pozitia 43.

“Aceasta pozitionare in Top 50 mondial ne confirma reusita dorintei noastre de a ne raporta la standardele internationale. Viziunea noastra pentru 2007 a fost sa devenim competitivi la nivel European si sa devenim liderul creativ al Noii Europe. Ambele s-au materializat pana acum” a declarat Adrian Botan, CEE Creative Director al McCann Erickson.

Potrivit aceluiasi raport, cea mai premiata tara din lume la capitolul creativitate in perioada 1999-2007 este SUA, care a adunat 2334 de puncte, iar cea mai premiata agentie de publicitate din lume in aceeasi perioada, cu 281 de puncte, este DDB Londra. Locul 1 in topul celor mai premiate agentii din lume in 2007 a fost ocupat de agentia TBWA/Chiat/Day, cu 33 de puncte.

McCann Erickson a mai facut parte din clasamentul Gunn, in 2003 si in 2005, la categoria cele mai premiate 100 de reclame, cu spoturile “Cri-Cri”, client Connex, si respectiv “Nunta”, client MTV.

The Gunn Report este o publicatie anuala ce realizeaza topul celor mai premiate reclame din lume, precum si cel al clientilor, agentiilor, retelelor, regizorilor si caselor de productie care au contribuit la acestea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mccann-erickson-singura-agentie-romaneasca-din-the-gunn-report-2346302
2346302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.