Masinile hibride duc la criza metalelor rare

Postat la 31 august 2009 28 afişări

Popularitatea in crestere a automobilelor cu motor hibrid va conduce la o criza fara precedent pe piata metalelor rare folosite la constructia motoarelor si bateriilor pentru aceste masini.

Circa 15 din cele 117 elemente cuprinse in tabelul lui Mendeleev, precum niobiul,terbiul si disprosiul sun folosite la modelel hibrid, iar cererea pentru aceste metale va depasi in urmatorii doi ani oferta cu 40.000 de tone, potrivit Reuters.

China, care domina piata globala a metalelor rare, a limitat exporturile acestor materii prime, desi cererea mondiala creste mai repede ca niciodata.

Doi dintre cei mai mari producatori de automobile din lume, GM si Nissan au anuntat lansarea in 2010 a unui model hibrid, respectiv Chevrolet Volt si Nissan leaf.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
hibride,
motoare,
baterii,
masini
/actualitate/afaceri/masinile-hibride-duc-la-criza-metalelor-rare-4828024
4828024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.