Marii producatori de petrol revin în Irak

Postat la 14 decembrie 2009 15 afişări

Royal Dutch Shell si Lukoil se vor alatura BP si Exxon Mobil, printre alti mari producatori de petrol care au castigat prin licitatie, la sfarsitul saptamanii trecute, dreptul de exploatare a unor zacaminte petroliere uriase in Irak, reprezentând 28% din rezervele tarii.

Lukoil din Rusia si partenerul sau norvegian Statoil au obtinu dreptul de dezvoltare a importantului zacamant West Qurna 2, cu angajamentul de ajunge la livrari de 1,8 milioane de barili pe zi în sase ani.

Shell si partenerul Petronas din Malaezia s-au angajat să ajunga la o productie similara la exploatarea Majnoon.

China National Petroleum, OAO Gazprom si Sonangol din Angola au obţtnut la randul lor contracte de exploatare, la licitatiile care au avut loc timp de doua zile pentru atribuirea a zece exploatari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
Irak,
Royal Dutch Shell,
Lukoil,
BP,
Exxon Mobil
/actualitate/afaceri/marii-producatori-de-petrol-revin-in-irak-5179566
5179566
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.