Magnet pentru investitori

Postat la 07 decembrie 2007 1 afişăre

Fondul american de private equity Warburg Pincus a preluat pachetul majoritar al companiei cehe NetCentrum SRO, ce administreaza al doilea portal web din tara, Centrum.cz. Cei doi fondatori ai firmei, Ondrej Tomek si Oldrich Bajer, au pastrat fiecare pachete minoritare.

Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice. Conform estimarilor din media ceha, valoarea portalului web este estimata la aproximativ 100 de milioane de euro.

Inainte de tranzactie, printre actionarii firmei se numarau fondul de investitii Baring Communications Equity Ltd., infiintat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, o filiala a ING Group si firma americana de consultanta financiara Communications Equity Associates Inc.

Un alt investitor in Centrum.cz, care ofera atat servicii de cautare pe internet, cat si servicii de reclama contextuala, a fost Intel Capital, un fond de investitii al Intel Corporation. Intr-un comunicat al NetCentrum, cei doi fondatori afirma ca vor reinvesti o parte din banii obtinuti in urma acestei tranzactii in dezvoltarea companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cehia,
online,
private equity
/actualitate/afaceri/magnet-pentru-investitori-1078397
1078397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.