LifeCare: avem 70% din piata de BIO

Postat la 16 octombrie 2008 82 afişări

Compania LifeCare, specializata in importul si distributia produselor BIO, estimeaza o cifra de afaceri de 10 milioane de euro pentru 2008, acoperind astfel 70% din piata de profil din Romania

LifeCare reprezinta o afacere de familie si a fost infiintata in urma cu trei ani de doi oameni de afaceri timisoreni, fratii Cristian si Danut Onetiu, printr-o investitie initiala de 300 000 de euro. Compania importa produse alimentare si in special non alimentare (cosmetice si detergenti) de la producatori germani si americani si le distribuie in Romania in proportie de 95%. prin network marketing (cu ajutorul consultantilor). Restul de cinci procente sunt acoperite de vanzarile on line si de cele realizate in retele comerciale. De cateva luni, produsele LifeCare au fost listate si in reteaua de hipermarketuri Carrefour.

 

Compania detine la Timisoara primul supermarket exclusiv BIO, Bio Markt. Conform directorului general, Costel Baghina, LifeCare urmeaza sa deschida si alte cateva magazine proprii in Bucuresti, urmand sa continue extinderea printr-un sistem de francize. Din 2009, compania isi propune sa ajunga si pe pietele din Ungaria si Bulgaria, atingand totodata o crestere cu 50% a cifrei de afaceri.

 

Conform LifeCare, piata produselor BIO din Romania, atat pe segmentul alimentar cat si pe cel non alimentar, se ridica la 15 milioane de euro, o valoare de putin peste 0% din piata totala de retail, in timp ce media europeana se situeaza undeva la 5-6%. "La anul, piata de BIO va creste cu 30%", estimeaza directorul general LifeCare, convins ca aceasta nisa nu va fi afectata de fluctuatiile economice actuale.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/lifecare-avem-70-din-piata-de-bio-3319295
3319295
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.