Kiwi Finance: cresterea costului vietii, principala temere a romanilor

Postat la 16 decembrie 2008 12 afişări

Sase romani din zece se asteapta ca principalul efect al crizei financiare internationale sa fie cresterea costului vietii in Romania, potrivit unui studiu al Kiwi Finance, efectuat in perioada 1-30 noiembrie in 8 judete, pe un esantion de 7734 clienti ai companiei din mediul urban cu venituri intre 400 si 2000 de euro.

Aproape jumatate dintre cei chestionati au mentionat ca efect si cresterea ratei la credite, unul dintre trei romani temandu-se de cresterea costurilor la intretinere si utilitati. Cu toate acestea mai mult de jumatate dintre cei chestionati (52%) sustin ca anul viitor au in plan achizitii de locuinte, ponderea celor care au de gand sa isi cumpere o masina fiind la mai putin de jumatate din aceasta valoare (23%).

Per ansamblu, 82% dintre cei chestionati considera ca Romania va fi afectata mult si foarte mult de criza internationala. Potrivit studiului, doi din trei respondenti au avut sau au un credit, iar 31% sunt nemultumiti de relatia cu banca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credite,
kiwi finance,
criza,
studiu
/actualitate/afaceri/kiwi-finance-cresterea-costului-vietii-principala-temere-a-romanilor-3663720
3663720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.