King Sturge: Cele mai atractive orase pentru dezvoltari industriale sunt Cluj, Timisoara, Ploiesti, Pitesti si Craiova

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 aprilie 2011 39 afişări

“Suntem de parere ca in anul 2011 orasele cele mai atractive pentru dezvoltari industriale vor fi Cluj, Timisoara, Ploiesti, Pitesti si Craiova, care in prezent sunt foarte cautate in sectoarele auto, electronice si al industriei de prelucrare a petrolului”, declara Irina Iliescu, senior industrial negociator King Sturge Romania.

Ea mai spune ca alt semn de revigorare a sectorului o reprezinta intrarea pe piata romaneasca a unor noi producatori si care au demarat constructia unitatilor proprii (care urmeaza a fi livrate in 2011): Lufkin Industries si Toro in Ploiesti, Plexus in Oradea, Valeo langa Timisoara, Rochling-Automotive in Oarja, Pitesti.

Cererea pe piata ar urma sa vina din partea catorva nume noi intrate pe piata, majoritatea provenind din domeniul automobilelor si electronicelor, impreuna cu furnizorii si operatorii lor logistici. "De asemenea, cererea se va manifesta din partea clientilor finali care sunt in cautare de terenuri industriale pe autostrada A1 si in proximitatea Bucurestiului, luand in considerare faptul ca pretul pentru terenurile de prim rang a scazut cu cca. 40% comparativ cu 2009."

Cererea de investitii in sectorul industrial a crescut considerabil in 2010. La nivelul Europei, in 2010 s-a tranzactionat o valoare totala de 10.7 miliarde de Euro, o crestere de 55% fata de 2009, conform analizelor RCA (Real Capital Analytics).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/king-sturge-cele-mai-atractive-orase-pentru-dezvoltari-industriale-sunt-cluj-timisoara-ploiesti-pitesti-si-craiova-8132096
8132096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.