Joint Venture intre Air France-KLM si Delta

Postat la 20 mai 2009 18 afişări

Air France-KLM si Delta Air Lines au semnat pe 20 mai un acord de joint venture la nivel global prin care cei trei parteneri vor opera impreuna pe rutele transatlantice.

Acordul prevede impartirea strategiilor, a costurilor si a veniturilor pe toate rutele dintre Europa si America de Nord, precum si impartirea profiturilor pe rutele dintre America de Nord si Africa, Orientul Mijlociu si India, respectiv dintre Europa si America Latina. "Joint Venture-ul va duce la sinergii de costuri intre Air France-KLM si Delta Air Lines, care se vor traduce in cresterea profiturilor cumulate cu 300 milioane de dolari pana la finele lui 2010", a declarat Pierre-Henri Gourgeon, CEO Air France-KLM. Practic, joint venture-ul va creste profiturile Air France-KLM, respectiv Delta, cu cate 150 de milioane de dolari, luand in calcul ca distributia costurilor si a veniturilor se face in mod egal intre cele doua parti. La nivel global, parteneriatul semnat pe 20 mai la Paris prevede oferirea a peste 200 de zboruri transatlantice (circa 50.000 de locuri zilnic) de catre cele trei companii. In Romania, Delta Air Lines va opera incepand din 2 iunie 2009 4 zboruri saptamanale catre New York, in parteneriat cu Air France si KLM. "Pentru moment vom opera pe perioada sezonului de vara, dar urmeaza sa evaluam posibilitatea prelungirii zborurilor pe tot parcursul anului", a declarat Kate Hulme, Communication Manager Delta Air Lines pe Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/joint-venture-intre-air-france-klm-si-delta-4428865
4428865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.