JLL: Romania, ultimul loc in regiune la mall-uri si birouri

Postat la 11 mai 2009 20 afişări

Romania se situeaza pe ultima pozitie din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste stocul de spatii comerciale si de birouri, potrivit unui studiu intocmit de Jones Lang LaSalle

Stocul de spatii moderne de birouri din Bucuresti a urcat la finalul anului trecut la 1,19 milioane de metri patrati inchiriabili, dupa finalizarea a 242.000 de metri patrati, se arata intr-un studiu realizat de catre compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

 

Atat stocul total de birouri cat si suprafata finalizata anul trecut plaseaza Romania pe ultima pozitie din regiune, dupa Praga (2,51 milioane de metri patrati stoc total), Budapesta (2,54 mil. mp) si Varsovia (2,97 mil. mp). Compania estimeaza ca in acest an vor fi finalizati 180.000 de metri patrati de birouri in Bucuresti, cifra urmand sa fie similara si in 2010.

 

Situatia este similara si in ceea ce priveste stocul total de spatii comerciale moderne. Chiar daca acesta a urcat la finalul anului trecut la 1,05 milioane de metri patrati, un nivel mai bun comparativ cu Slovacia (645.671 mp), Romania este in urma Ungariei (1,07 mil. mp), Cehiei (2,22 mil. mp) si Poloniei (6,04 mil. mp).Diferentele dintre pietele mentionate pot fi observate si din raportul de metri patrati la mia de locuitori care in Romania este de peste trei ori mai mic decat in Polonia, spre exemplu.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/jll-romania-ultimul-loc-in-regiune-la-mall-uri-si-birouri-4340067
4340067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.