Irlandezii preiau Elpreco

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Producatorul de materiale de constructii Elpreco Craiova a fost preluat, la sfarsitul anului trecut, de grupul irlandez CRH, intr-o tranzactie estimata la 70-75 de milioane de euro, cu tot cu datorii, potrivit unor surse din piata citate de Ziarul Financiar.

Grupul irlandez producator de materiale de constructii, care mai detine in Romania o fabrica langa Ploiesti, a preluat compania de la fondul american de investitii Broadhurst, administrat in Romania de New Century Holdings. CRH a raportat in 2006 vanzari de aproape 19 miliarde de euro si desfasoara operatiuni in 28 de tari.

Elpreco este unul dintre cei mai importanti furnizori interni de BCA, alaturi de Macon Deva sau Celco Constanta (companii pe care de asemenea CRH a intentionat sa le cumpere). In 2006, Elpreco a avut o cifra de afaceri de circa aproape 105 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro) si o pierdere de un milion de lei.

Alt competitor important al Elpreco, Simcor Oradea, se afla la randul sau in negocieri de vanzare cu mai multe fonduri de investitii straine, intre care AIG Capital Partners.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/irlandezii-preiau-elpreco-2326813
2326813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.