IPO Teraplast de saptamana viitoare

Postat la 31 martie 2008 16 afişări

Urmatoarea oferita publica initiala (IPO) lansata la Bursa de Valori Bucuresti este cea a Teraplast Bistrita, lider pe piata producatorilor de tubulatura PVC din Romania. Perioada subscrierilor se va desfasura in perioada 7-17 aprilie.

Oferta echivalenta a 20% din capitalul social al Teraplast inainte de majorarea de capital cuprinde actiuni la un pret ce variaza intre 1 si 1,4 lei pe titlu, pretul urmand a fi stabilit in functie de gradul de suprasubscriere si de valoarea actiunii din cererile investitorilor. Daca oferta va fi subscrisa de trei ori, pretul va fi stabilit la limita inferioara a intervalului cererilor, in caz contrar urmand a fi luat in calcul cel mai mic pret, cel de un leu.

"Sumele atrase prin listarea la BVB vor fi utilizate pentru continuarea investitiilor programate, in special pentru relocarea productiei, proiect aflat in desfasurare. Aproximativ 40% din valoarea totala a investitiilor programate pana in 2013, de 66 milioane euro, vor fi realizate in cursul anului 2008 deoarece dorim sa nu pierdem trendul de crestere agresiva a sectorului constructiilor", a declarat Emanoil Viciu, presedinte si director general al companiei.

Societatea bistriteana intentioneaza sa stranga intre 13 si 19 milioane euro prin cele aproape 50 de milioane de actiuni din oferta. In cazul suprasubscrierii, oferta ar putea suplimentata cu inca 12,4 milioane actiuni, ridicand ponderea la 25% din actualul capital social. "Vom utiliza drepturile de alocare si pentru oferta Teraplast si, in functie de rezultatul subscrierii, vom incerca sa listam societatea la categoria I a BVB", a declarat Mirela Ionescu, presedintele Raiffeisen Capital&Investment (RCI), intermediarul ofertei.

Perioada de decontare a ofertei este programata sa se incheie pe 24 aprilie, iar tranzactionarea drepturilor de alocare ar trebui sa inceapa pe 30 aprilie, insa data ar putea fi intarziata de sarbatorile de Paste. Distributia actiunilor se va face prin reteaua de agentii a RCI si a Raiffeisen Bank, adica un total de 53 de unitati in 44 de orase.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ipo-teraplast-de-saptamana-viitoare-2505107
2505107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.