Ioan Niculae concediaza 6.000 de persoane

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, va inchide cele cinci combinate chimice, din cauza cresterii pretului la gazele naturale.

De la 1 martie, sase mii de angajati ai combinatelor Amurco Bacau, Azochim Piatra-Neamt, Donauchem Turnu-Magurele, Amonil Slobozia si Viromet Victoria vor fi concediati, in conditiile in care gazele inseamna aproape 70% din costurile de productie pentru producatorii de ingrasaminte chimice, determinand combinatele sa lucreze in pierdere.

La aceasta se adauga pierderile de pe urma fluctuatiilor valutare, cu care cele cinci societati, a caror productie e destinata in majoritate exportului, s-au confruntat mai ales in cursul anului trecut. Omul de afaceri Ioan Niculae, cel ce a luat decizia, a declarat ca se va reorienta spre agricultura (circa 30% din afacerile Interagro sunt in agricultura) si spre investitii imobiliare.

Nu mai departe de noiembrie 2007, Niculae era de o cu totul alta parere: dupa ce preluase managementul combinatului Amonil, omul de afaceri declara ca vrea sa creeze un concern format din cele combinatele detinute de Interagro (mai putin Viromet), pe care sa-l listeze la bursa din Londra. Interagro a avut anul trecut o cifra totala de afaceri de 2,8 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
Interagro,
Niculae
/actualitate/afaceri/ioan-niculae-concediaza-6-000-de-persoane-2376877
2376877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.