Interviu Vladescu: Ne batem cu bancile pentru ca cer dobanzi exagerate la titlurile de stat

Postat la 14 iunie 2010 11 afişări

Ministrul finantelor sustine ca Trezoreria statului isi permite sa reziste presiunii bancherilor care pretind dobanzi mai mari la titluri de stat. Bancile cer randamente de peste 8% pe an la lei fata de 6% acum o luna.

Bancile nu au argumente suficient de solide pentru a justifica majorarea substantiala a dobanzilor pe care le cer Ministerului Finantelor la licitatiile de titluri de stat in lei, din moment ce Banca Nationala nu a majorat dobanda (6,25%) si nici cu ratingul de tara nu s-a intamplat nimic, afirma ministrul finantelor Sebastian Vladescu.

"Decizia noastra de a respinge ofertele la mai multe licitatii succesive a fost generata de presiunea destul de dura venita din partea bancilor. La modul cum au majorat dobanzile in numai cateva saptamani, fara sa fi fost legat de vreo evolutie a dobanzii de refinantare de la BNR sau de ratingul de tara, nu puteam reactiona altfel. Nu suntem chiar disperati, avem bani in Trezorerie, asa ca ne batem cu bancile. Au si ele argumentele lor, noi le avem pe ale noastre, ramane sa vedem care sunt mai puternice", a declarat Vladescu pentru ZF.

Cititi un interviu cu Sebastian Vladescu pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/interviu-vladescu-ne-batem-cu-bancile-pentru-ca-cer-dobanzi-exagerate-la-titlurile-de-stat-6402733
6402733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.