Inga Ţigai: „Realizarea mea este că nu am făcut niciodată compromisuri”

Postat la 21 octombrie 2022 126 afişări

Inga Ţigai: „Realizarea mea este că nu am făcut niciodată compromisuri”

Vârstă: 39 de ani

Funcţie: Liderul diviziei de Tehnologie Fiscală şi Juridică

Companie: KPMG România

Număr colegi din departament: +200

Cifră de afaceri (KPMG în România şi Moldova, la 30 sept. 2021): 48,5 mil. euro

Experienţă: Şi-a început activitatea profesională în studenţie, în 2005, de unde a evoluat, treptat, spre roluri de management. Din 2019 a coordonat iniţiativele de tehnologie fiscală din clusterul de sud al regiunii Europa Centrală, de Sud-Est şi Asia Centrală.


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Cele mai grele proiecte la care am muncit cu rezilienţă şi ambiţie, singură sau cot la cot cu echipa, m-au făcut să simt că la final sunt un profesionist mai bun. Puţine talente sunt evidente, marea majoritate sunt ascunse. Ambiţia de a munci din greu, de a depune acel efort care să descopere sau să desăvârşească talentul e pentru mine reţeta succesului.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Încă de la primele amintiri pe care le am, am văzut în jurul meu femei puternice. Bunica a continuat să muncească şi după pensionare, să aibă grijă de gospodărie în ciuda unei probleme motrice. Iar pentru că avea cu două clase mai mult decât bunicul, anume 4 şi o voce inconfundabilă, duminica cânta în corul bisericii şi de câteva ori pe lună în formaţia de muzica populară. Părinţii mei aveau fiecare un serviciu de o normă şi jumătate, însă niciodată nu am fost singură. Femeile din familia noastră erau mereu acolo. Acest cerc al încrederii şi susţinerii cred că poate fi construit chiar şi în afara unei familii, în legăturile de prietenie sau în asociaţii care militează pentru drepturile femeilor. Mi-ar plăcea că într-o zi să devin o voce şi un nucleu pentru o organizaţie care să le ofere tinerelor susţinerea şi oportunităţile pe care de multe ori nu le au. Mai sunt atâtea de făcut în România pentru binele femeilor care sunt abuzate fizic sau emoţional de parteneri sau de societate. Experienţa personală din care am învăţat multe, dar şi faptul că sunt mama unei fetiţe, ambele mă obligă să acţionez în acest sens. Mă înclin în faţa tuturor care se implică în aceste cauze.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Calea spre succes se spune că nu este o linie dreaptă. E cu urcuşuri şi coborâşuri în care îţi sunt testate caracterul şi reperele. Realizarea mea este că nu am făcut niciodată compromisuri. În carieră sau în orice alt aspect al vieţii am rămas mereu fidelă valorilor mele fundamentale. Mai presus de orice, mi-ar plăcea ca orice femeie să aibă această şansă şi putere.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?

Un rating la un moment dat al vieţii e ca o poză dintr-un film, poţi pierde din vedere subiectul. Cei care mă cunosc de mică spun despre mine că mereu am încercat să fac mai mult, să nu mă mulţumesc cu puţinul. Nu am ştiut ce înseamnă „merge şi aşa”.  În viaţa noastră în primul rând suntem noi. Dacă ne iubim pe noi înşine, vom putea oferi iubire şi altora. Dacă ne apreciem cu cel mai mare rating, vom putea oferi şi altora recunoaştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Inga Ţigai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.