InBev Romania a vandut anul trecut patru mil. hectolitri de bere

Postat la 05 martie 2009 93 afişări

Filiala locala a producatorului belgian de bere InBev a inregistrat anul trecut o crestere de 2,5% a volumului de vanzari fata de 2007, pana la aproape patru milioane de hectolitri.

Producatorul berii Bergenbier detine, astfel, o cota de piata de 19,2%, clasandu-se pe pozitia a treia in topul celor mai mari jucatori la nivel local.

Anul trecut, in Europa Centrala si de Est, Rusia si Ucraina au generat cele mai mari vanzari din totalul de 2,2 miliarde de euro. Pe plan global, producatorul a raportat incasari de 16,1 miliarde de euro, in crestere cu 5,2% fata de 2007.

InBev Romania este parte a concernului multinational Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator de bere la nivel global si una dintre primele 5 companii mondiale care produc bunuri de larg consum. InBev Romania are peste 750 angajati care lucreaza in sediul central din Bucuresti, in cele doua fabrici de bere de la Ploiesti si Blaj si in echipele de vanzari din intreaga tara.

Prezenta de 15 ani pe piata, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden. Principalii competitori ai InBev pe piata romaneasca sunt Heineken, Ursus Breweries si URBB.

Cititi aici mai multe detalii despre cea mai recenta schimbare manageriala din cadrul InBev.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inbev,
FMCG,
Bergenbier,
bere
/actualitate/afaceri/inbev-romania-a-vandut-anul-trecut-patru-mil-hectolitri-de-bere-4024238
4024238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.