Impozitul forfetar, aproape dublu fata de cota unica

Postat la 12 aprilie 2010 16 afişări

Patronatele sustin ca unele firme vor plati in contul forfetarului pana la 28% din valoarea afacerii, fata de 16%, cat este cota unica.

Introducerea forfetarului, anuntata initial de Guvern pentru vara acestui an, dar amanata momentan pentru ca lipsesc normele metodologice, va pune o presiune si mai mare pe profitabilitatea firmelor romanesti, valoarea lui putand ajunge si la o treime din afacerea totala, dupa cum estimeaza patronatele.

"Am facut un studiu de caz dupa formula de calcul propusa de Ministerul de Finante in proiectul de modificare a Codului Fiscal. Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenta enorma fata de impozitul pe profit de 16%, care se calculeaza la profitul net, nu la venitul brut", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
impozit,
forfetar,
cota unica,
firme,
plata
/actualitate/afaceri/impozitul-forfetar-aproape-dublu-fata-de-cota-unica-5873151
5873151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.