Immofinanz confirma preluarea Polus Center Constanta

Postat la 02 iunie 2010 81 afişări

Grupul austriac Immofinanz, format recent prin fuziunea dintre Immofinanz si Immoeast, a confirmat preluarea centrului comercial Polus Center Constanta, dezvoltat de catre compania maghiara TriGranit si pentru care Immoeast semnase initial un contract de forward – purchase, adica achizitionare la finalizare.

Potrivit Ziarului Financiar, care a relatat despre acest subiect in editia de astazi, valoarea tranzactiei este de 1 euro, Immofinanz urmand sa preia si datoriile existente ale dezvoltatorului, de 40 de milioane de euro.

Constructia centrului comercial, care va avea o suprafata inchiriabila de 48.000 de metri patrati, este in acest moment oprita dupa ce ultimul termen de finalizare anuntat era trimestrul IV din acest an. Centrul ar trebui sa includa 200 de magazine, incluzand un hipermarket Auchan, un cinema multiplex si un magazin de electro-retail.

Noul termen anuntat pentru deschidere este trimestrul doi din 2011. Valoarea initiala a tranzactiei ar fi trebuit sa se ridice la aproximativ 185 de milioane de euro. TriGranit a mai dezvoltat in Romania un centru asemanator in Cluj Napoca, preluat de catre Immoeast intr-o tranzactie cu o valoare de 210 milioane de euro.

Preluarea Polus Center Constanta vine dupa ce Immofinanz a preluat integral si proiectele Euromall Galati si West Gate Craiova, a caror constructie a fost de asemenea stopata.

Click aici pentru a citi mai multe despre planurile Immofinanz pe piata locala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/immofinanz-confirma-preluarea-polus-center-constanta-6248572
6248572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.