IKEA a vandut in 2008 de peste 104 mil. euro

Postat la 28 ianuarie 2009 34 afişări

Retailerul de mobila si decoratiuni interioare IKEA a inregistrat, anul trecut, vanzari de 104,7 milioane de euro (inclusiv TVA), cele mai mari incasari, de 9,4 milioane de euro, fiind realizate in luna septembrie, dupa lansarea noului catalog.

In 2008, magazinul IKEA din zona Baneasa a Capitalei a vandut peste 13 milioane de produse, dintre care 60% mobilier, iar restul – accesorii si decoratiuni pentru casa, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei.

Acestia au mai adaugat ca isi mentin obiectivele pentru acest an financiar (septembrie 2008-august 2009), in speta vanzari de cel putin 110 milioane de euro, potrivit unei declaratii anterioare a lui Cornel Oprisan, retail manager IKEA Romania.

“Ne asteptam ca in 2009 consumatorii sa fie tot mai exigenti in privinta raportului calitate-pret si sa isi reprioritizeze cheltuielile din bugetul familiei, abordandu-le pe termen mai lung si cu mai multa atentie”, a declarat Oprisan.

Compania are in plan deschiderea, in urmatorii cinci ani, a inca sapte magazine, principalele orase vizate fiind Constanta, Iasi, Galati, Cluj, Timisoara, Craiova si Arad, dar si Bucuresti. In 2005, Moaro Trading SRL a cumparat franciza IKEA pentru Romania, ca doi ani mai tarziu, in martie 2007, sa deschida primul magazin din zona Baneasa, acesta fiind cea de-a 253-a unitate din a 35-a tara in care retailerul suedez este prezent.

Piata mobilei din Romania s-a cifrat, anul trecut, la aproximativ 1,1 miliarde de euro, iar valoarea totala a productiei nationale s-a ridicat la 1,8 miliarde de euro, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila (APMR). Pentru anul acesta, principalii jucatori din domeniu se asteapta la o crestere de o cifra. Principalele companii prezente pe piata locala de profil sunt Mobexpert, IKEA, Elvila, Neorom si Silvarom.

Cititi aici o retrospectiva asupra pietei mobilei in 2008.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ikea,
mobila,
vanzari
/actualitate/afaceri/ikea-a-vandut-in-2008-de-peste-104-mil-euro-3814445
3814445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.