Heineken va prelua Bere Mures

Postat la 29 februarie 2008 42 afişări

Grupul olandez Heineken a anuntat astazi ca este pe cale sa achizitioneze producatorul roman de bere Bere Mures. Tranzactia ar intari pozitia de lider de piata al Heineken in Romania, prin cresterea cotei de piata - pana la 31% -, cat si in volum - pana la sase milioane de hectolitri.

Pretul achizitiei nu a fost dezvaluit, iar tranzactia - care trebuie aprobata de Consiliul Concurentei - va fi finantata din rezervele de cash ale Heineken.

In decembrie, reprezentantii Bere Mures declarau pentru Ziarul Financiar ca vor cel putin 150 de milioane de euro pentru a vinde compania.

Bere Mures, companie infiintata in 1992, cu sediul in Targu Mures, are 394 de angajati. Firma a inregistrat anul trecut vanzari de 1,2 milioane de hectolitri, in conditiile in care capacitatea de productie a a fabricii este de 1,6 hectolitri.

Portofoliul Bere Mures include Neumarkt, una dintre cele mai bine vandute marci de pe piata romaneasca, si doua marci mai putin cunoscute, Dracula si Sovata, toate ambalate la PET. De asemenea, compania mai detine marca de apa minerala carbogazoasa Cezara si marca Cheile Cibului de apa plata, se arata in comunicatul Heineken.

In 1998, Bere Mures a revolutionat piata introducand pentru prima data berea ambalata in PET, care s-a dovedit ulterior a fi un veritabil fenomen national, dat fiind ca, in prezent, berea ambalata la PET reprezinta aproximativ 45% din vanzarile, in volum, de bere din Romania. In acest context, Bere Mures a devenit unul dintre cei mai mari producatori independenti.

"Aceasta tranzactie ne permite sa ne consolidam prima pozitie in Romania. Achizitia determina consolidarea unui portofoliu puternic si mai divesificat de branduri si creeaza o platforma excelenta pentru cresterea viitoare", a comentat Nico Nusmeier, presedinte regional al Heineken Central and Eastern Europe.

Heineken detine in prezent patru fabrici de bere in Romania - la Constanta, Craiova, Hateg si Miercurea Ciuc. Printre marcile companiei din Romania se numara Heineken, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gosser si cateva marci regionale. Heineken Romania are o cota de piata de aproximativ 26%.

In 2007, vanzarile de bere din Romania s-au ridicat la circa 19 milioane de hectolitri, iar estimarile pentru 2008 vizeaza o crestere de 7-10%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
heineken,
Bere Mures,
bere,
achizitie,
bauturi
/actualitate/afaceri/heineken-va-prelua-bere-mures-2424016
2424016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.