Guvernul caută soluţii ca firmele să plătească întâi principalul unei datorii şi apoi penalităţi

Postat la 30 august 2011 3 afişări

Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul vrea să dea posibilitatea firmelor să plătească mai întâi principalul unei datorii către bugetul de stat şi ulterior penalităţile, astfel încât acestea să nu producă alte penalităţi şi să influenţeze negativ activitatea firmelor, afectate de criză.

"Studiez şi vreau să găsesc toate modalităţile prin care să ajutăm firmele ca atunci când au de plătit la bugetul de stat, în primul rând să plătească principalul şi nu accesoriul. Ce înseamnă în termeni obişnuiţi: firmele au de plătit 10 lei, dacă nu îi plătesc la timp, au penalităţi de întârziere. Când mergi să achiţi la Fisc, Fiscul ia mai întâi penalităţile în ordinea istorică, îţi ia datoria cea mai veche şi penalităţile, iar principalul rămâne şi generează pierderi. Vreau ca omul să aibă posibilitatea să aleagă principalul, ca să poată curma sursa penalităţilor", a spus Boc la postul tv B1.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
guvern,
firme,
penalitati
/actualitate/afaceri/guvernul-cauta-solutii-ca-firmele-sa-plateasca-intai-principalul-unei-datorii-si-apoi-penalitati-8670916
8670916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.