Groupon, in discutii pentru o listare pe baza unei evaluari la 25 mld. $

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 17 martie 2011 21 afişări

Groupon este in discutii cu o serie de banci in vederea unei listari la bursa pe baza evaluarii afacerii la 25 de miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei.

Listarea la bursa a companiei ar putea avea loc chiar anul acesta si este putin probabil ca valoare Groupon sa fie mai mica de 15 miliarde de euro, sustin sursele citate de Bloomberg Businessweek care au preferat insa sa ramana anonime.

Groupon, compania care ofera consumatorilor din toata lumea cupoane de reduceri pentru diverse porduse si servicii, si-a dublat baza de clienti anul acesta, valoarea companiei crescand astfel destul de mult fata de evaluarea de 6 miliarde de euro facuta anul trecut, cand Google a vrut sa cumpere compania.

In acest moment, Groupon numara 70 de milioane de utilizatori din peste 500 de piete din lume. "Groupon este evaluata ca si cum ar fi urmatorul Google, eBay sau Amazon", spune Claire Enders, proprietarul companiei de consultana Enders Analysis din Londra. "Modelul de business este insa destul de limitat si ar putea sa nu functioneze in multe piete", continua aceasta.

In luna aprilie a anului trecut, Groupon valora 1,3 de miliarde de dolari, evaluare data de investitia de 135 de milioane de dolari facuta de Digital Sky Technologies in companie. In noiembrie, valoarea urcase deja la 3 miliarde de dolari, iar odata cu oferta Google a ajuns la 6 miliarde de dolari.

Discutiile actuale cu privire la listarea Groupon iau in calcul o valoare de cel putin 15 miliarde de dolari, suma estimata sa ajunga chiar la 25 de miliarde de dolari potrivit surselor citate de Bloomberg Businessweek.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
groupon,
listare,
evaluare,
companie,
banci
/actualitate/afaceri/groupon-in-discutii-pentru-o-listare-pe-baza-unei-evaluari-la-25-mld-s-8070712
8070712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.