Gral Medical, afaceri de 5 mil. euro in S1

Postat la 29 iulie 2008 14 afişări

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical a inregistrat, in prima jumatate a anului acesta, o cifra de afaceri de circa cinci milioane de euro, in crestere cu 74,9% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul modernizarii centrelor de diagnostic si tratament

“Avand in vedere faptul ca trendul de crestere a cifrei de afaceri cu peste 70% s-a mentinut si in prima parte a semestrului al doilea, preconizam sa putem sa mentinem aceasta rata si pana la sfarsitul anului, ceea ce reprezinta sensibil mai mult decat nivelul bugetat”, a declarat directorul general al companiei, Georgeta Serban.

 

Principalii factori care au determinat avansul din prima parte a anului au fost marirea volumului de vanzari in centrele medicale nou deschise, precum si investitiile in celelalte unitati detinute atat in Capitala, cat si in Bucuresti, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei. La inceputul anului, compania a anuntat ca se asteapta, in 2008, la o cifra de afaceri de 32,4 milioane de lei (aproximativ 9,1 milioane la un curs de 3,5 lei pentru un euro).

 

In prima jumatate a anului acesta, compania a cheltuit un milion de euro pentru modernizarea a doua laboratoare din Bucuresti si Ploiesti, iar pana la sfarsitul anului suma se va dubla, investitia fiind directionata catre modernizarea noilor proiecte din domeniul radiologiei si imagisticii medicale.

 

In prezent, compania este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale atata pentru asigurarile sociale de sanatate, cat si pentru cele private, deservindu-si clientii in cele zece centre medicale la nivel national, dintre care sase sunt amplasate in Bucuresti, iar cate unul in Ploiesti, Sibiu, Craiova si Pitesti.

 

Valoarea pietei medicale private din Romania se ridica la aproximativ 250-300 de milioane de euro si inregistreaza cresteri anuale de 20-30%, dar inca este o piata mica, reprezentand doar 2-3% din totalul pietei de servicii medicale, conform estimarilor marilor jucatori. Principalii competitori ai Gral Medical pe piata serviciilor medicale private sunt sunt MedLife (cu o cifra de afaceri estimata anul acesta la 21 de milioaene de euro), Medicover, Romar, Medcenter si Centrul Medical Unirea, care vor rula in 2008 afaceri de 11-15 milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farma,
Gral Medical,
servicii medicale,
clinici
/actualitate/afaceri/gral-medical-afaceri-de-5-mil-euro-in-s1-2832819
2832819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.