Google şi şefii companiei, acţionaţi în justiţie pentru planul de a crea o nouă clasă de acţiuni

Postat la 01 mai 2012 5 afişări

Google şi Consiliul de Administraţie al companiei au fost acţionaţi în justiţie, în SUA, de către un acţionar care vrea să blocheze planul de creare a unei noi clase de acţiuni, deoarece mişcarea are scopul de a întări controlul cofondatorilor Larry Page şi Sergey Brin.

Google a anunţat, în luna aprilie, că vrea să creeze o nouă clasă de acţiuni, a treia în structura companiei, care să permită emiterea de noi titluri fără diluarea drepturilor de vot ale fondatorilor. Potrivit reclamaţiei intentate de acţionarul Google, compania va putea emite noi acţiuni pentru efectuarea de achiziţii sau compensarea angajaţilor fără a dilua votul de 56,3% controlat de Page şi Brin. Reprezentanţii Google nu au comentat informaţiile.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
google,
actiuni,
control,
Larry Page,
Sergey Brin
/actualitate/afaceri/google-si-sefii-companiei-actionati-in-justitie-pentru-planul-de-a-crea-o-noua-clasa-de-actiuni-9583962
9583962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.