Google a lansat laptopurile bazate pe sistemul de operare Chrome

Postat la 12 mai 2011 8 afişări

Laptopurile Chromebook, care vor rula sistemul de operare Chrome dezvoltat de Google, vor fi lansate pe piata in luna iunie, gigantul care continua sa domine piata cautarilor pe internet intrand in rivalitate directa cu Microsoft si Apple "la ei acasa".

Noile PC-uri, construite in principal pentru navigarea pe internet, sunt produse de Samsung (Coreea de Sud) si Acer (Taiwan). Sistemul de operaare Chrome este in esenta un browser web care faciliteaza utilizarea aplicatiilor direct pe internet, fara a stoca software ca Outlook, Word sau Excel direct pe PC. Mutarea pe internet a functiilor cotidiene indeplinite de calculatoare elimina o mare parte din mentenanta necesara, precum instalarea si actualizarea software-ului, realizarea de backup pentru fisiere si verificarea anti-virus, subliniaza Google. "Complexitatea administrarii calculatorului deranjeaza utilizatorii. Este un model fundamental defectuos. Chromebook-ul este un nou model care nu pune povara mentenantei calculatorului pe utilizator", a declarat cofondatorul Google Sergey Brin intr-o conferinta de presa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
soft,
chrome,
google
/actualitate/afaceri/google-a-lansat-laptopurile-bazate-pe-sistemul-de-operare-chrome-8263408
8263408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.