Google a donat doua milioane de dolari pentru Wikipedia

Postat la 18 februarie 2010 13 afişări

Google a donat doua milioane de dolari pentru a sustine Wikipedia, enciclopedia online care contine mai mult de 14 milioane de articole facute de mai mult de 100.000 de voluntari din intreaga lume.

Banii vor fi utilizati pentru a cumpara mai multe computere pentru a sustine site-ul, incluzand chiar si servere si rutere pentru a sustine traficul global, scrie eWeek. De asemenea fondurile vor fi utilizate pentru a sustine eforturile organizatiei in a face mult mai usor de utilizat si mai accesibila enciclopedia.

"Suntem foarte incantati si foarte recunoscatori. Este un cadou minunat, si vrem sa sarbatorim aceasta ca recunoastere a unui parteneriat si a unei prietenii lungi intre Google si Wikimedia", a spus Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia pe Twitter. "Ambele organizatii au fost construite pentru a aduce informatii de calitate pentru sute de milioane de oameni in fiecare zi si sa imbunatateasca internetul pentru fiecare", a completat acesta. Wikimedia utilizeaza serviciul Google Translation pentru traducerile online ale articolelor Wikipedia in mai mult de 270 de limbi, incluzand traduceri chiar si in araba, Hindi sau Swahili.

Wikimedia, fundatia Wikipedia a primit support de la donatiile individuale ale utilizatorilor sai, primind in ultimele doua luni ale anului peste 6 milioane de dolari de la peste 240.000 de utilizatori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/google-a-donat-doua-milioane-de-dolari-pentru-wikipedia-5549148
5549148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.