Genericele atacă Zyprexa, al patrulea cel mai vândut medicament pe bază de reţetă în valoare

Autor: Razvan Muresan Postat la 29 septembrie 2011 208 afişări

Compania Terapia Ranbaxy a lansat în România Olanzapină Terapia, genericul olanzapinei, una dintre cele mai importante molecule antipsihotice de a doua generaţie cunoscută la nivel mondial. În perioada următoare se aşteaptă o replică similiară şi din partea celorlaţi producători, pe o piaţă a bolilor sistemului nervos estimată anual la câteva zeci de milioane de euro.

Olanzapina este indicată în tratamentul schizofreniei - pentru pacienţii care au răspuns iniţial la olanzapină tratamentul de întreţinere este eficace în menţinerea ameliorării clinice; a episoadelor maniacale moderate până la severe; pentru prevenirea recurenţelor la pacienţii cu tulburări bipolare, al căror episod maniacal a răspuns la tratamentul cu olanzapină.

Medicamentul original Zyprexa, produs de compania Eli Lilly, deţinea monopolul până în prezent, fiind al patrulea cel mai vândut medicament pe bază de reţetă în valoare, la nivelul anului 2009, cu vânzări de 20,5 milioane de euro, potrivit Cegedim.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/genericele-ataca-zyprexa-al-patrulea-cel-mai-vandut-medicament-pe-baza-de-reteta-in-valoare-8817195
8817195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.