GED intra in actionariatul Happy Tour

Postat la 13 decembrie 2007 1 afişăre

Happy Tour, agentia omului de afaceri Nicolae Demetriade, este prima afacere romaneasca din turism care a trezit interesul unui fond de investitii. Tranzactia, pentru care se purtau discutii inca de acum trei luni, a fost facuta publica astazi, insa cele doua parti au decis sa pastreze secretul asupra detaliilor tranzactiei.

"De doua lucruri sunt sigur: ca voi ramane directorul agentiei si ca voi avea mai multi bani sa dezvolt proiectele", spune Nicolae Demetriade, directorul Happy Tour, fost director al TAROM. Demetriade spune ca a negociat cu mai multe fonduri de investitii (trei la numar), precum si cu un investitor strategic (un mare touroperator strain) si a decis acceptarea GED in actionariat. "Am convingerea ca GED va sustine accelerarea planului de dezvoltare a companiei fondata de noi acum mai bine de 10 ani, in acest sector care devine din ce in ce mai competitiv, atat la nivel national, cat si la nivel international", spune Demetriade, care este increzator in planurile GED de a intari echipa de conducere a companiei si de a integra in consiliul de administratie experti in domeniu.

Robert Luke, director general GED, a declarat ca a pariat pe acest sector datorita cresterii explozive a acestuia din ultimii ani si datorita cresterii economiei romanesti, care atrage in tara multe companii multinationale in paralel cu dezvoltarea companiilor nationale. "Toate aceste companii se confrunta tot mai mult cu necesitatea gestionarii cerintelor de turism, din ce in ce mai sofisticate", a declarat, intr-un comunicat, Robert Luke.

Happy Tour este, din punct de vedere al cifrei de afaceri, cea mai mare agentie de turism din Romania si estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 47 milioane euro, obtinuta predominant din turism de afaceri.

Fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de 150 milioane de euro, a fost infiintat in aprilie 2005 si are deja patru participatii in Romania, la companiile Rosegur (fostul Dragon Star Guard), Romanian Real Estate Partners, un joint venture cu Warburg Pincus, la Dasimpex Khan si la compania de produse lactate Fama.

Comunicatul de presa al GED il puteti accesa aici

Mai multe despre povestea afacerii Happy Tour si planurile de dezvoltare ale companiei puteti afla din numarul 163 al BUSINESS Magazin care apare pe piata miercuri 19 decembrie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
nicolae demetriade,
ged capital,
/actualitate/afaceri/ged-intra-in-actionariatul-happy-tour-2304510
2304510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.