Fratia conductei de gaz

Postat la 27 noiembrie 2007 1 afişăre

Grupul rusesc Gazprom si compania italiana Eni au semnat acordul privind constructia unei noi conducte de gaze pe sub Marea Neagra, care va aduce gazele rusesti spre Europa pe doua cai, una spre Austria si Slovenia si alta spre sudul Italiei si posibil Grecia, iesirea din Marea Neagra urma nd sa se faca pe litoralul bulgaresc.

Gazoductul, denumit South Stream (al doilea ce va fi construit de Gazprom si Eni, dupa Blue Stream, care duce gaze rusesti spre Turcia) va avea 900 de kilometri si va avea o capacitate anuala de transport de 30 de miliarde de metri cubi.

Blue Stream ar fi urmat sa aiba o extensie din Turcia prin Bulgaria si Romania spre Ungaria, insa in locul acestei extensii a fost preferata construc- tia South Stream. Nici acum insa Romania n-ar fi exclusa din ecuatie, judecand dupa declaratiile presedintelui Eni, Paolo Scaroni, ca mai exista o varianta de traseu pentru South Stream care sa includa Bulgaria, Romania, Ungaria, Cehia si Austria, punctele terminus urma nd sa fie Italia si Germania. Costul conductei a fost estimat la aproape 15 mld. euro. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gazprom,
Eni
/actualitate/afaceri/fratia-conductei-de-gaz-1064382
1064382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.