Franke estimeaza vanzari de 17 mil. euro pentru 2008

Postat la 28 februarie 2008 45 afişări

Franke Romania, divizia locala a corporatiei elvetiene Franke Holding, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane de euro si estimeaza pentru 2008 venituri de 17 milioane de euro.

Franke a fost prima companie din domeniul electrocasnicelor incorporabile care a intrat pe piata locala, in urma cu zece ani, se arata intr-un comunicat al Franke, care mentioneaza ca, din 1998, cand a avut vanzari de 450.000 de dolari, afacerile firmei au crescut constant.

Potrivit propriilor estimari, cu cele 15 milioane de euro vanzari in 2007, Franke are in Romania o cota de piata de 30%.

"In ultimii ani, piata de electrocasnice incorporabile a inregistrat un ritm de crestere mai accelerat (...), dar factorul care va impulsiona decisiv piata in viitorul apropiat va fi darea in folosinta a locuintelor noi", a spus Valeriu Cobaschi, director general la Franke Romania.

Cobachi estimeaza ca 2008 va fi primul an in care se vor da in folosinta un numar important de apartamente noi. "Numai in Bucuresti vorbim de aproximativ 9.000, comparativ cu 2007 cand s-au predat putin sub 2.000".

Din aceste considerente, Cobaschi estimeaza ca cifra de afaceri a companiei Franke va depasi 17 milioane de euro in acest an, iar valoarea pietei pe care activam va ajunge la aproximativ 55 milioane euro. "Cred ca in urmatorii ani, ponderea electrocasnicelor incorporabile va ajunge la 50% din totalul vanzarilor de electrocasnice, iar piata de profil va avea un ritm de crestere de 15% anual", a mai spus Valeriu Cobaschi.

Sistemele Franke de bucatarie includ toate echipamentele necesare unui asemenea spatiu, de la chiuvete, baterii sau plita, pana la combine frigorifice si cuptoare cu microunde.

In prezent, compania are in Romania 43 de angajati, a deschis recent al treizecilea show-room si detine in portofoliu peste 1.000 de produse diferite.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/franke-estimeaza-vanzari-de-17-mil-euro-pentru-2008-2421335
2421335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.