Ford a avut in primul trimestru un profit record

Postat la 26 aprilie 2011 5 afişări

Ford a avut in primul trimestru un profit net de 2,6 miliarde dolari, cel mai mare inregistrat de constructorul auto american in perioada ianuarie-martie a ultimilor 13 ani, beneficiind de revenirea economiei globale si de un portofoliu mai mare de vehicule eficiente in ceea ce priveste consumul.

Profitul a crescut de la 2,09 miliarde de dolari in ianuarie-martie 2010 la 2,6 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal. Ford a profitat de revenirea cererii, in special in SUA, pe fondul revitalizarii economiei. De asemenea, cresterea preturilor combustibililor determina cumparatorii sa se orienteze spre autovehiculele cu un consum mai eficient produse de grup, precum compactul Fiesta. Grupul anticipeaza o crestere usoara, cu 12.000 de unitati, a productiei la nivel global in al doilea trimestru, in pofida problemelor cu care se confrunta furnizorii de piese auto in urma cutremurului din Japonia. Productia se va situa astfel la circa 1,5 milioane de automobile si camioane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
profit,
record,
masini,
constructor
/actualitate/afaceri/ford-a-avut-in-primul-trimestru-un-profit-record-8192334
8192334
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.