Fondurile de pensii au invins – astazi vor fi alimentate cu contributii de 2,5% din salarii

Postat la 19 martie 2010 14 afişări

Conturile fondurilor de pensii vor fi alimentate cu 33,16 milioane de euro, reprezent`nd contributia pe ianuarie, de 2,5% din veniturile brute realizate de participantii la pilonul doi.

Astfel, toti angajatii care detin calitatea de participant la sistemul de pensii administrate privat si pentru care se vireaza contributii de asigurari sociale vor beneficia de contributii la pensia privata, majorate cu 0,5%. Este momentul pe care fondurile de pensii il asteapta inca de anul trecut, c`nd, potrivit calendarului initial, ar fi trebuit sa fie majorate contributiile participantilor. Cu toate acestea, contributiile au fost plafonate la 2%, urmand ca la nivelul de 2,5% sa se ajunga in 2010, cand, in mod normal, participantii ar fi trebuit sa contribuie cu 3% din venitul brut.

"Sistemul de pensii private urmareste, mai intai de toate, asigurarea unui trai decent pentru viitorii pensionari. Mai mult, fondurile de pensii private isi pot asuma un rol suplimentar in societate, sub forma contributiilor aduse la dezvoltarea economiei prin investitii majore, odata cu acumularea unui volum suficient al activelor, in conditiile cresterii volumului contributiilor si a investirii profitabile a acestora.", sustine Mircea Oancea, presedintele Comisiei de

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
fonduri,
alimentare,
bani
/actualitate/afaceri/fondurile-de-pensii-au-invins-astazi-vor-fi-alimentate-cu-contributii-de-2-5-din-salarii-5758972
5758972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.