Fondatorul hi5, Ramu Yalamanchi, revine in Romania la How To Web

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 05 octombrie 2010 184 afişări

Ramu Yalamanchi, americanul in varsta de 36 de ani care a pus bazele retelei sociale hi5.com, va participa in luna noiembrie la conferinta pe teme de online How To Web, fiind astfel la a doua vizita in Romania in decurs de un an.

In toamna anului trecut, cand a vizitat pentru prima data Romania, Yalamanchi spunea despre Romania ca este una dintre pietele online cele mai puternice si cu cel mai mare potential de crestere, mai ales pentru hi5.com care a preferat sa lase deoparte piata americana deja aglomerata si s-a dezvoltat in restul lumii.

De altfel, reteaua hi5.com a fost lansata inital in tari latine, cu vorbitori de limba spaniola, si de-abia apoi extinsa in restul lumii. "SUA sunt doar o componenta a afacerii; cea mai mare parte dintre cei 50 de milioane de utilizatori unici provin din afara granitelor americane", spunea pe atunci Ramu Yalamanchi pentru BUSINESS Magazin.

In Romania, hi5.com numara peste 4 milioane de utilizatori unici care genereaza lunar in jur de 1,8 de miliarde de afisari. Pentru reteaua sociala, internetul romanesc este de altfel una dintre cele mai mari piete europene, peste Polonia, spre exemplu, care numara in jur de un milion de utilizatori.

Yalamanchi este licentiat in informatica la Universitatea din Illinois - Urbana, Champaign si a fondat hi5 Networks in 2002, trecand prin cateva variante de produs pana sa ajunga la ideea retelei sociale careia i-a dat drumul in 2003. La inceputul lunii noiembrie, acesta va veni din nou in Romania pentru a discuta cu antreprenori din onlineul est-european despre tendintele din zona internetului in cadrul conferintei dedicate How To Web, principala discutie avand drept tema "Modelarea viitorului: antreprenoriatul si noul val de oportunitati web".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hi5,
internet,
how to web,
business hi-tech
/actualitate/afaceri/fondatorul-hi5-ramu-yalamanchi-revine-in-romania-la-how-to-web-7447633
7447633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.