FMI recomanda Guvernului sa nu umble la taxe si impozite

Postat la 05 august 2010 19 afişări

Reprezentantii Fondului spun ca nivelul taxarii ar trebui mentinut si in 2011. In schimb, romanii bogati nu scapa de impozitarea averilor.

"Guvernul a luat masuri extrem de dure si acest lucru a fost necesar si are un impact important asupra economiei. Vestea buna e ca, daca mentinem aceste masuri, nu ar trebui sa fie necesare alte masuri in 2011", a spus Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. El recomanda autoritatilor sa nu modifice "major" nivelul taxelor si impozitelor pana la finele anului viitor, "pentru a oferi certitudine si predictibilitate".

Chiar daca oficial nu se intrevad schimbari in privinta TVA si a cotei unice, romanii bogati nu scapa de impozitarea averilor. Pana la jumatatea lunii august, Guvernul va elabora o ordonanta pentru impozitarea averilor mari ale persoanelor fizice, potrivit scrisorii de intentie la acordul stand-by.

Astfel, toate castigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri vor fi taxate, lucru care va fi posibil prin extinderea criteriilor de definire a venitului impozabil. Reforma sistemului de taxare a averilor mari trebuie sa se incheie pana la 30 noiembrie.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
taxe,
impozite,
cota unica,
tva,
averi
/actualitate/afaceri/fmi-recomanda-guvernului-sa-nu-umble-la-taxe-si-impozite-6776394
6776394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.