FMI: Bancile straine din Romania isi pot reduce cu 5% expunerea pe Romania, unele vor chiar s-o creasca

Postat la 23 iulie 2010 18 afişări

Grupurile-mama ale principalelor noua banci cu capital strain si-au respectat "in mare masura" angajamentele din 2009 de mentinere a expunerii pe Romania si de furnizare a unor rezerve-tampon de capital, astfel incat rata de adecvare pentru subsidiare sa fie peste 10%, se arata intr-un comunicat comun al FMI si al Comisiei Europene.

FMI si CE au aratat ca bancile au fost de acord ca intarirea pozitiei externe a Romaniei permite un grad de flexibilizare a angajamentelor din 2009 privind expunerea, pana la 95% din nivelul atins la finele lunii martie 2009. "In acelasi timp, unele banci si-au manifestat intentia de majorare a expunerii fata de Romania in lunile urmatoare, odata cu revigorarea activitatii economice", se spune in comunicat.

La sfarsitul lunii iunie, expunerea principalelor noua banci cu capital strain fata de Romania (Erste Bank, Raiffeisen, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank International si Piraeus Bank) a fost, in general, mentinuta in raport cu nivelul de la finele lunii martie 2009, releva FMI si CE.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
banci,
fmi,
ce,
expunere,
viena,
creditare,
capital,
adecvare
/actualitate/afaceri/fmi-bancile-straine-din-romania-isi-pot-reduce-cu-5-expunerea-pe-romania-unele-vor-chiar-s-o-creasca-6679016
6679016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.