Flamingo: 8 mil. euro din computere in T3

Postat la 03 decembrie 2007 1 afişăre

Din piata computerelor din Romania, in care sunt incluse sistemele desktop, notebook si serverele, Flamingo International detine o cota de 9,7%, cu 18.000 de unitati vandute in trimestrul al treilea

Potrivit unui studiu recent pe aceasta piata, realizat de IDC, in trimestrul al treilea al acestui an Flamingo este pe primul loc dupa numarul unitatilor vandute. Din punctul de vedere al veniturilor din vanzari, compania ocupa insa locul cinci, in conditiile in care vanzarile s-au ridicat la 8 milioane de euro, adica 7,2% din intreaga piata de peste 111 milioane de euro.

Pe partea de notebook-uri, Flamingo a inregistrat o cresere de 120% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce vanzarile de desktop-uri au urcat cu 20% fata de trimestrul al treilea din 2006. "Cresterea vanzarilor este rezultatul strategiei noastre de concentrarea asupra activitatii de baza a companiei, si anume retailul de produse IT&C, dar a fost impulsionata si de sezonul "back to school", care a coincis cu ultima parte a trimestrului", a spus Mihaela Irimia, directorul de vanzari al Flamingo International.

Pentru finalul acestui an, compania estimeaza ca trimestrul patru va insemna 40% din totalul vanzarilor anuale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
PC,
notebook,
Flamingo
/actualitate/afaceri/flamingo-8-mil-euro-din-computere-in-t3-1071761
1071761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.