FED, criticata la Davos pentru reducerea dobanzii

Postat la 23 ianuarie 2008 1 afişăre

Reuniunea anuala de la Davos, la care participa lideri politici si de afaceri, a inceput miercuri, pe fondul celei mai grave crize financiare declansate dupa al doilea Razboi Mondial, potrivit unora dintre analisti.

Liderii de afaceri prezenti la Forumul Economic Mondial de la Davos au cerut, miercuri, adoptarea unor masuri mai ferme pentru inversarea tendintelor economice negative la nivel mondial, dar au criticat graba cu care Rezerva Federala (Fed) americana a redus dobanda de referinta.

"Pietele au o nevoie disperata de o conducere ferma, atat la nivel mondial cat si regional, ceea ce se pare ca lipseste, in prezent", a declarat John Studzinski, analist sef la fondul american de investitii Blackstone, citat de Reuters.

Ingrijorarea si frustrarea se vor mentine pana cand pietele vor vedea implicarea proactiva a factorilor de decizie, in loc de una reactiva, a mai spus Studzinski.

Masura Fed, de reducere de urgenta a dobanzii de referinta cu 0,75 puncte procentuale, la 3,5%, pentru sustinerea economiei, va stabili tonul discutiilor de la Davos, unde sunt asteptate personalitati din domeniul financiar, industrial si politic, printre care secretarul american de Stat Condoleezza Rice.

Stephen Roach, seful diviziei asiatice a bancii americane de investitii Morgan Stanley, a declarat ca Fed s-a lasat influentata de panica de pe piata.

"Fed ar putea injecta pe piata lichiditati semnificative, ceea ce va conduce din nou la o economie de tip bubble", a spus Roach.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FED,
Davos
/actualitate/afaceri/fed-criticata-la-davos-pentru-reducerea-dobanzii-2346306
2346306
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.