FAN Courier, intre criza si oportunitate

Postat la 04 februarie 2009 111 afişări

Actionariatul celui mai important jucator din piata de curierat, FAN Courier, resimte atat efectele crizei economice, dar intrezareste si oportunitatile pe care piata locala i le ofera.

Desi creditele pe care intentionau sa le contracteze au fost amanate si strategia de dezvoltare revizuita, acelasi blocaj financiar de care s-a lovit Fan Courier ar putea lovi si concurenta. “Exista companii de curierat care vor disparea de pe piata, dar si clienti care isi vor schimba furnizorul de servicii de curierat, in conditiile in care multe companii se bazau intr-un procent foarte mare pe imprumuturi si sustinere financiara bancara.

Cei care au optat pentru o crestere organica vor rezista si in continure”, spune Adrian Mihai, Director de Dezvoltare FAN Courier. In afacerile de curierat, simptomele crizei sunt incetinirea ritmului de dezvoltare si scaderea numarului de expeditii comparativ cu ce era preconizat, lucru care s-a intamplat insa in lunile noiembrie si decembrie.

“Pentru restul anului, ritmul de crestere s-a situat la nivelul de 40%, insa pe sfarsit de an acesta s-a ridicat doar la 20% comparativ cu perioada similara a lui 2007”, spune Adrian Mihai, intrebat daca blocajul financiar si acumularea de arierate sunt o componenta a crizei.

In opinia sa, cea mai buna solutie pentru a contrabalansa efectele crizei economice ar putea fi demararea fara intarziere a proiectelor de infrastructura, transformarea Romaniei intr-un santier. “Acest sector, pentru care exista si fondurile europene necesare - mai ramane doar sa fim indeajuns de bine pregatiti sa le accesam, poate crea locuri de munca si poate contribui la dezvoltarea business-urilor colaterale. Culmea, tocmai punctual nostru nevralgic poate fi transformat intr-o barca de salvare.”

Cititi mai multe aici despre pericolul blocajului financiar si al acumularilor de arierate in economie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fan Courier,
criza,
credite,
Adrian Mihai,
curierat
/actualitate/afaceri/fan-courier-intre-criza-si-oportunitate-3860849
3860849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.