Fabrica IKEA de la Siret, in faliment

Postat la 09 septembrie 2008 55 afişări

Fabricantul de mobila Swedwood din Siret, detinut de producatorul suedez IKEA, si-a incheiat activitatea la sfarsitului lunii trecute pe fondul pierderilor masive inregistrate in ultimii ani

“Fabrica a intampinat in ultimii ani mari probleme de profitabilitate si nu s-a pus vreodata problema relocarii acesteia. Noi am aflat de aceasta decizie luna trecuta, atunci cand consiliul de conducere al companiei-mama (Swedwood Holding B.V. – n. red) a hotarat sa insarcineze filiala de la Siret cu oprirea activitatii”, a declarat pentru BUSINESS Magazin, Kelemen Balazs, directorul general al Swedwood Siret.

 

Inchiderea fabricii a fost cauzata atat de problemele serioase de rentabilitate cu care compania s-a confruntat in ultimii ani, cat si de cele cauzate de cresterea cu peste 70% a preturilor la materiile prime, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii companiei. Totodata, s-a dispus concedierea a 90% dintre cei 550 de angajati ai fabricii, restul urmand a se ocupa de paza si gestionarea bunurilor si produselor ramase in stoc.

 

Swedwood Romania, care detine fabrica de la Siret, a raportat, anul trecut, o cifra de afaceri de 16,3 milioane de euro si pierderi de 2,8 milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
IKEA,
Swedwood,
faliment,
inchidere,
Siret,
fabrica
/actualitate/afaceri/fabrica-ikea-de-la-siret-in-faliment-3159389
3159389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.