Enrico Perini, Romstal: autoritatile pun piedici investitiilor din domeniul eolian

Postat la 28 ianuarie 2010 321 afişări

Grupul Romstal vrea sa investeasca, prin firma Wind Land Energy, peste zece milioane euro intr-un parc eolian in judetul Constanta. Proiectul nu poate fi demarat deoarece presedintele Consiliului Judetean intarzie nejustificat, de peste un an, eliberarea certificatului de urbanism.

Wind Land Energy, parte a grupului Romstal, are toate studiile facute pentru inceperea constructiei unui parc eolian in localitatea Seimeni din judetul Constanta, insa mai are nevoie de eliberarea certificatului de urbanism de catre Consiliul Judetean. Proiectul vizeaza constructia unui parc eolian cu o capacitate instalata de 6 MW, energia produsa urmand sa fie livrata catre Enel Dobrogea. Investitia este evaluata la 10,02 milioane euro, echivalentul a 1,67 milioane euro/ MW.

Proiectul urmeaza sa fie finantat din surse proprii si fonduri europene.

Reprezentantii Romstal il acuza pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, ca refuza eliberarea certificatului de urbanism fara un motiv intemeiat, impiedicand astfel derularea investitiei. Chiar daca prin lege CJ este obligat sa raspunda in maxim o luna de la depunerea cererii de eliberare a certificatului, presedintele CJ Constanta ignora nejustificat cererea companiei Wind Land.

Enrico Perini, actionarul majoritar al grupului Romstal declara ca productia energiei regenerabile este un domeniu de viitor care pe termen mediu si lung va asigura un venit rezonabil companiilor care investesc in aceasta zona. Perini spune ca in Romania investitorii din acest domeniu se confrunta in primul rand cu probleme genetare de autoritatile locale care pun problema la modul: <Dar eu, personal, ce castig daca firma ta investesteste?>. "Azi Romania ar putea deja sa aiba de 2-3 ori mai multe investiti in domeniul eolian (cateva zeci de milioane euro) daca autoritatile macar ar da autorizatile fara sa puna piedici de ordin <personal>. Nu mai vorbesc de faptul ca ar trebui sa subventioneze asemenea investii", mai declara Perini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
Enrico Perini,
Wind Land Energy,
Romstal
/actualitate/afaceri/enrico-perini-romstal-autoritatile-pun-piedici-investitiilor-din-domeniul-eolian-5453930
5453930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.