Dufa Deutek a preluat Bengoss

Postat la 31 martie 2008 96 afişări

Dufa Deutek achizitionat 100% din actiunile Bengoss Comimpex SRL, unul dintre principalii producatori de mortare uscate de pe piata romaneasca, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter. Valoarea tranzactiei este de 18,9 milioane de euro, suma ce va fi virata vanzatorului in doua transe, una acum si cea de-a doua peste 2 ani.

In urma tranzactiei, Dufa isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei traditionale de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Impreuna cu echipa de management a Bengoss Comimpex tintim pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri pe aceasta categorie de produse", declara Bruno Negoita, director general Dufa Deutek. Tinta pentru 2009 este atingerea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 milioane euro si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maximum doi ani.

Conform lui Cornel Stan, fondator al companiei Bengoss Comimpex, negocierile au durat cateva luni, iar in urma tranzactiei fostul proprietar va ocupa o pozitie de consultant strategic in probleme de management.

"Investim in companii care sunt sau care vor sa devina lideri de piata, iar in acest proiect vom investi atat cunostintele adunate in domeniul pietei materialelor de constructii (prin investii precum Ceramica Iasi, Dufa Deutek, Bolix Polonia - producator de top european), cat si competentele de management pe care le-am dezvoltat pe piata romaneasca", a declarat Emma Popa Radu, Director al Advent International Romania.

Pentru aceasta tranzactie, echipa Advent a fost consiliata de Ernst & Young (financiar si taxe), CMS Cameron McKenna (juridic), Tax House (structurare fiscala), Dataroom Projects (due diligence si negocieri) si WS Atkins (mediu). Salcianu Attorneys at Law a oferit consultanta juridica vanzatorului.

Bengoss Comimpex este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii. Compania dispune de o capacitate de productie moderna, bazata pe tehnologii si echipamente de ultima ora care corespund celor mai exigente standarde germane.

Dufa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile companiei se numara düfa DEUTEK, SuperWeiss si Danke!.

Dufa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca joint venture intre 2 investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania iar in 2005 compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii Dufa Deutek. Fondat in 1984, Advent International are reprezentante in 15 tari situate pe 4 continente.

De la infiintare, Advent a investit peste 12 miliarde de dolari si a finalizat peste 200 de preluari care s-au transformat in tranzactii de peste 35 de miliarde de dolari, in 35 de tari. Fondul american a derulat incepand cu 1997 investitii in Romania precum Terapia Cluj, Mobifon/Connex, Brewery Holdings, Euromedia Grup, Ceramica Iasi si Labormed Pharma.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
vopseluri,
Dufa,
Bengoss
/actualitate/afaceri/dufa-deutek-a-preluat-bengoss-2504767
2504767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.