DSV Road | CO2 Reporting Tool

Postat la 14 ianuarie 2023 50 afişări

CO2 Reporting Tool este o aplicaţie de monitorizare şi reducere a amprentei de CO2 în timp real.

Descrierea inovaţiei:

CO2 Reporting Tool, dezvoltat de DSV Road, este un sistem de monitorizare a impactului amprentei de carbon asupra mediului, ca urmare a folosirii combustibilului în transportul rutier de mărfuri, care are ca efect reducerea în timp real a cantităţii de emisii de carbon per fiecare lot de marfă transportată şi, implicit, per camion. Compania explorează, totodată, şi înlocuirea combustibilului fosil cu biocombustibili în locul şi la momentul cel mai eficient. Cu ajutorul acestor tehnologii sunt oferite analize complexe şi date concrete privind cantitatea emisiilor de carbon generate de transportul rutier de mărfuri pentru a optimiza procesele din lanţul de aprovizionare a companiilor astfel încât acestea să reducă considerabil impactul asupra mediului. Proiectul a fost dezvoltat de echipa tehnică a DSV Road.

Elementul de noutate:

Soluţia CO2 Reporting este uşor de implementat, ajutând la reducerea cantităţii emisiilor de carbon în timp real, indiferent de tipul de tipul de combustibil folosit şi facilitând diminuarea impactului asupra mediului fără să a fi necesare schimbări la nivel operaţional în companii. „Impactul net asupra mediului este reducerea în timp real a emisiilor de CO2 – chiar dacă acestea nu au avut loc prin intermediul vehiculului cu care a fost transportată marfa clientului nostru.“

Efectele inovaţiei:

Soluţia de monitorizare CO2 Reporting, dezvoltată de DSV Road, facilitează, prin folosirea combustibilului, reducerea cu până la 80%-90% a cantităţii emisiilor de carbon pe ruta de transport.  Totodată, soluţia accelerează atingerea  ţintei de reducere cu cel puţin 40% a cantităţii de dioxid de carbon până în 2030 prin serviciile oferite DSV Road pentru un viitor mai verde.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.